8 Haziran 2013 Cumartesi

NOTLADIM TARİHE HATIRLATMAK ÜZERE!










Maddeler halinde Küresel Vesayet ve Demokrasi..
Abdullah Kuloglu
1)Taksim hadiseleri, devirme amaçlı değildir, bir meydan okumadır! Bizsiz bir şey değilsin dediler.
2) Taksim hadiseleri üzerinden TR'nin ekonomik büyümesi hedeflendi sözü tam bir safsatatır. Ama karşı propaganda olarak tercih edilmiştir
3) Küresel Vesayetin meydan okuması devirme amaçlı veya ekonomik değil, ideolojik terbiye ve yönlendirme gayelidir!..
4) Küresel Vesayetin gayesi; Erdoğan'a çoğunlukcu değil, çoğulcu demokrasi, yani ileri demokrasi dayatması yapmak ve buna zorlamaktır!..
5) Küresel Vesayeti bu yolla "yeni dünya düzeni" kapsamında mevcut kazanımlarını derinleştirmek ve kökleştirmek derdindedir..
6) Küresel Vesayet,TR'nin çoğulcu bir demokrasiye geçişini -iktisadî olan da dahil- hayatî ve bölgesel bir çıkar meselesi olarak görmektedir
7) Erdoğan'ın çoğulcu, yani iktidarını paylaşıma açan bir rejime kendisini kapatması asıl aşılmak istenen hedeftir!..
8) Havalimanı, 3 Köprü vs şeklindeki itirazlarla küresel vesayetin alakasızlığı açıktır, aksine tasvip ettikleri şeylerdir..
9) Bu tip itirazlar şizofren sol-kemalist muhalefetin olsa da, küresel vesayet açısından sadece bir trampa kıymetindedir, esas bu değildir!.
10) TR ve tüm bölge çoğulcu yani müdahaleye açık, kontrol edilebilir bir "ileri demokrasi" içinde boyunduruğa alınmak istenmektedir.
11) Erdoğan'ın bu bakımdan "ileri demokrasi" aleyhine attığı tüm merkezileştirme hamleleri, isterse demokrasi içi olsun, red edilecektir!..
12) Erdoğan'ın demokrasiyi eğip büken merkezî kişiliği bu bakımdan küresel vesayetin istemediği bir şeydir!..
13) Erdoğan'ın başkanlık sistemi talebi, idarede toplu irade zaruretini görmesindendir, ileri demokrasi laftır ve bu desteklenmelidir!..
14) Erdoğan başkanlık sistemini bu bakımdan sistem içi en uygun versiyon olarak görüyor, fakat bunun yetersiz olduğu bir gerçek!..
15) Son olarak çekişme sürerse, eninde sonunda sistem sorgulaması kaçınılmazdır, TR rejimini değiştirmeldir!Demokrasi Doğu'ya uygun değil!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder