14 Şubat 2013 Perşembe

ZİLLİ DEMOKRASİYE MERSİYE!..




Demokrasi kadar zararlı ve insanlığı kahreden bir idare biçimi, liberalizim kadar üstün fikir hakkını alışkanlıklarının reflekslerine teslim olmuş cemiyet talebinin vicdanına ezdirmiş bir idare ruhu bilmiyorum. 

Ne söylüyorsan söyle, fakat buna tam inanmadan ve bağlanmadan söyle!.. Senin bağlanacağın biricik şey şudur; Kendi hakikat aşkına değil, cemiyetin dönemden döneme değişen tercihlerine tam inan ve bağlan.

Cemiyetin tercihlerine terk edilmiş bir fikirden güzeli yoktur!..  Siz Allah'ını terk edip çoğunluğa uymuş bir Peygamber duydunuz mu hiç? Zaten onlar demokrasi getirmediler(!)..  Böyle demokrasi kültürlü fertlerden müteşekkil bir toplumda bırakınız HAK ve HAKİKAT bağlılığını batıl da olsa, mücerret de olsa, hakikat aşkından eser kalabilir mi?

Siz putları aşağılama hürriyetine ancak Allah'ınızı aşağılama hürriyetini tanıdığınız kadar sahip olabilirsiniz!.. Böyle bir demokratik kültüre ermiş bir cemiyette ne put ne Allah bağlılığından söz edilebilir mi? Puta saygılı bir Allahlı, Allaha saygılı bir putçu?!.. Hangi mukaddes yaşar böyle kahpe bir düzende?

Uğruna bütün bir insanlıkla kavgaya ve mücadeleye giremediğin hangi fikir ve inanış SENİN ŞAHSİYETİNDİR Kİ!.. Her bir ferdinin şahsiyet sahibi olduğu bir cemiyette kavga olur, sahici barış olur, yemeğin lezzeti, mücadelenin doğurduğu hak edilmiş tam bir zaferin neşesi veya yenilginin acısı olur. 


Demokrasi de ise her şey mış gibi olmak sınırında.. Vatensever miş gibi olun, Allahsever miş gibi olun, namaz kılar mış gibi olun, tesettüre bürünür müş gibi olun hatta işçi emeği taraflısı gibi olun, sosyalist miş gibi olun, ana imiş, evlad mış gibi olun, yâr mış gibi, koca-karıymış gibi olun, Allahsız mış gibi, Müslüman mış gibi olun!.. Kısaca İNSAN mış gibi olun!.. Böyle sürüngence ve yavşakca inanın ve fikredin olur mu? Çünkü Demokrasilerde İNSAN MIŞ gibinin HAKKLARI, fikrmiş gibi, inançmış gibinin hürriyeti olur!.  Demokrasilerde fikir ve inanç dediğiniz işte tam da bu yüzden zaten her an terk edebileceğiniz bir eşya gibi bir şeye dönebildiğince makbuldür!. Üzerinde pazarlık edebileceğin kadar inan ve bağlan kısaca!.. Kısaca SUKÛNÊT ve AŞAĞILIK BİR BARIŞ VE İSTİKRAR ADINA ardına kadar aç İNSANLIĞININ bacaklarını zevkini çıkar! Aksi halde biliyorsun İNSAN-MIŞ gibi olanların yavşaklığı çıkmasın diye ortaya İNSAN olana bomba, kıyım ve ölüm olarak nasıl taşıdıklarını BARIŞ VE İSTİKRARI!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder